DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başka...
MEBİT

Berrin Tatlı Uçar: “Eğitim, Geleceğimizin Teminatıdır”

DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berrin Tatlı Uçar, 2024-2025 eğitim ve öğretim dönemi için önemli bir mesaj paylaştı. 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim yılıyla ilgili konuşan Uçar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmene başarılar diledi.

Abone Ol

2024-09-10 00:49:21 | Son Güncelleme : 2024-09-18 14:39:27

Berrin Tatlı Uçar: “Eğitim, Geleceğimizin Teminatıdır”

Doğusifed Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berrin Tatlı Uçar, 2024-2025 eğitim ve öğretim dönemi için önemli bir mesaj paylaştı. 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim yılıyla ilgili konuşan Uçar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmene başarılar diledi.

Uçar, eğitim sisteminin çocuklarımızın aile ortamı dışında bilgilendiği, bireysel becerilerini geliştirdiği ve kişilik yapısını tamamladığı kritik bir alan olduğuna dikkat çekti. Eğitim, gelişen teknolojiyle birlikte sürekli ilerleyen bir süreç olarak tanımlandı. Eğitim sisteminin toplumun ihtiyaçlarıyla uyumlu olarak yenilenmesi gerektiği vurgulandı.

Avrupa ülkeleri ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verilerine göre, Türkiye’nin öğrenci başına yıllık harcamada istenilen seviyede olmadığına dikkat çeken Uçar, Türkiye'nin 5 bin 743 dolarlık yıllık harcama ile 34. sırada yer aldığını, OECD ülkelerinde ise bu harcamanın ortalama 11 bin 500 dolar civarında olduğunu belirtti.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde eğitimin daha da kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Uçar, derslik sayısının yetersizliği, öğretmen sayısının düşüklüğü, anadilde eğitim hakkı ve kız çocuklarının eğitimde daha fazla desteklenmesi gibi sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı. Eğitim sisteminde iyileştirmeler yapılarak, eğitim ve öğretim döneminin acısız ve başarılı geçmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Uçar, eğitim emekçilerinin, velilerin ve öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılını kutlayarak, daha fazla kaynak aktarılması ve eğitim hakkının daha geniş bir kitleye ulaşması için umutlu olduklarını belirtti. Ayrıca, tüm eğitim emekçisinin haklarının teslim edilmesi ve herkesin özgürce kendi dilinde eğitim hakkını kullanabilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni eden Uçar, öğrencilere ve eğitim camiasına başarılar diledi.

  • Etiketler : EĞİTİM-ÖĞRETİM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER