Dünyada teknolojinin etkisinin...
MEBİT

5 Soruyla Online Terapi

Dünyada teknolojinin etkisinin günden güne artması ile birçok sektör dijitalleşmeye başlamıştır.

Abone Ol

2021-06-03 15:37:13 | Son Güncelleme : 2024-03-27 17:22:55

5 Soruyla Online Terapi

5 Soruyla Online Terapi

Online Terapi Nedir?

Dünyada teknolojinin etkisinin günden güne artması ile birçok sektör dijitalleşmeye başlamıştır. Pandeminin ortaya çıkışı ile daha da yaygınlaşan bu durum, online terapinin iyiden iyiye popülerleşmesine yol açmıştır. Online terapi, seansların yüz yüze değil internet ortamında gerçekleştirildiği alternatif bir psikoterapi çeşididir.Seanslar, görüntülü veya sesli olarak gerçekleştirilebilir. Online terapide, destek almak isteyen kişi internette bulunan platformlardan kendine uygun gördüğü bir psikolog seçer.Terapi alacağı psikoloğu kendisi belirleyebilirken, seansların sıklığını ve gerçekleşme zamanını da yine danışanın kendisi belirleyebilir. Özellikle pandemi dolayısıyla yüz yüze terapi almaktan çekinen insanlar için online terapi kurtarıcı bir seçenek haline gelmiştir.

Kendime Uygun Terapisti Nasıl Bulurum?

Yüz yüze terapilerde olduğu gibi, online terapide de doğru psikolog seçimi önem taşır. Psikolog seçimi, terapi seanslarının verimini ve alacağınız sonucu etkiler. Psikologlarla kuracağınız ilişkinin iyi olması ve ona güvenmeniz seanslarınızın daha uyumlu ve rahat geçmesine yardımcı olacaktır.Bu nedenle, terapi almadan önce psikoloğunuzu dikkatle seçmeniz gerekmektedir. Online terapi platformlarında pek çok psikolog bulunmaktadır. Bu psikologlar arasında size uygun olanı bulmak zor gibi gözükse de aslında dikkat etmek gereken basit birkaç nokta vardır. Psikolog seçiminde dikkat etmeniz gereken ilk nokta psikologların öz geçmişleri olmalıdır. Psikologların hangi okullarda eğitim aldıkları, hangi konularda uzmanlaştıkları oldukça önemlidir. Sizin yardım almak istediğiniz konuda uzmanlaşmış, bu konuda deneyimi olan psikologlar seçmeniz sorunlarınızın üstesinden daha hızlı gelmenize katkıda bulunacaktır.  Eğitim dışında, psikologların terapi uygulayıp uygulamadığı da aynı ölçüde dikkate alınmalıdır. İyi bir psikolog, terapi yöntemlerine hakimdir. İlk seanstan sonra, psikologlar danışanları için bir yol çizer ve hangi yöntemler ile ilerlemeleri gerektiğine karar verir. Terapi yöntemleri dışında, psikologların kendilerini geliştirmek için ne tür kurslara katıldıklarına ve ne kadar deneyimli olduklarına bakmak da önem teşkil eder. Bunları göz önünde bulundurduğunuzda kendinize uygun bir terapist bulmanız hiç zor olmayacaktır. Türkiye’nin en büyük online terapi platformu Psikolog Ofisi web sitesini ziyaret ederek siz de kendinize en uygun bulduğunuz psikolog ile anında görüşebilirsiniz.

Tek Seans Yeterli Olur Mu?

Psikoterapide, tek seans genellikle sorununuzu çözmede yetersiz kalacaktır. Hem yüz yüze hem online terapide, psikologların uygun gördüğü kadar devam eden psikoterapi süreci sonrasında danışanlar sorunlarını tamamen çözebilmektedir. İlk seansta, danışanın neden destek almak istediği, hayatında olan bitenler ve terapiden beklentileri konuşulmaktadır. Bu seansta destek alınmak istenen konuya değinilse de 45-60 dakika, çözüm süreci için oldukça yetersiz bir süredir. Destek almak istediğiniz probleminiz konusunda uzmanlaşmış bir psikolog ile devam etmeniz sonuç almanızı sağlar. Ancak tedavinizi yarıda bırakmanızla, şikayetçi olduğunuz sorunlarınızı tekrar gün yüzüne çıkarırsınız. Psikoterapiden verim alınabilmesi için devamlılık şarttır. Danışanlar tarafından tamamen çözülmeyen meseleler, yeniden kendini gösterip kişinin yaşam standardını düşürebilmektedir. Sorununuzu yok edebilmek için psikoloğunuzun uygun gördüğü süre zarfı boyunca tedavinize devam etmeniz büyük bir önem teşkil eder. Bu süreç, danışanların rahatsızlıklarına, ilerlemelerine ve daha birçok faktörebağlı olarak değişmektedir.

Yüz Yüze Terapiden Çok Farklı Mıdır?

Online terapinin yüz yüze terapiden farklı olduğu tek konu terapi ortamıdır. Yüz yüze terapi, danışan ve psikoloğun yan yana olduğu seans odalarında gerçekleştirilir. Online terapi ise, internet aracılığıyla farklı yerlerde olan danışan ve psikoloğun görüntülü veya sesli olarak görüşmesi ile sağlanır. Terapi ortamının dışında, online psikoterapinin yüz yüze psikoterapiden bir farkı olmadığı söylenebilir. Online terapi alan danışanların ilerleme kaydettiği ve sonuç aldığı görülürken, konuyu araştıran uzmanlardan da bunu destekleyen bulgular ortaya konulmuştur. Online terapi ve yüz yüze terapiyi kıyaslamaya dayalı olan birçok araştırmanın sonucunda, online terapinin yüz yüze terapi ile aynı oranda verimli olduğu gözlemlenmiştir. Online terapidede danışanlar psikologları ile bir bağ kurabilmiş ve güven duygusu geliştirebilmiştir. Bununla birlikte, tıpkı yüz yüze terapide olduğu gibi online terapide de gizlilik esastır. Kişisel bilgileriniz ve paylaştıklarınız tamamen psikolog ile sizin aranızda kalır. Bu nedenle, online terapi alma konusunda çekinmenize hiç gerek yoktur. Kimi insanlar için, online terapi daha faydalı dahi olabilir. Ulaşılabilirliği, zamandan tasarruf sağlaması, daha makul fiyatlı olması online terapinin geniş kitlelere erişebilmesini sağlamıştır.

Terapistimin Gerçek Psikolog Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim?

Online terapi platformlarında,terapiler yeterli eğitimi tamamlamış ve alanında kendini geliştirmiş psikologlar ile yapılmaktadır. Psikologların eğitim bilgileri, uzmanlık alanları ve uyguladıkları terapi yöntemleri online terapi platformlarında paylaşılmıştır. Paylaşılan bilgiler sizin için yeterli değilse, psikologlara veya destek ekibine danışarak daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken husus güvenilir bir platform aracılığıyla terapi almanızdır. Bu platformlarda alanında uzman ve yetkinliğini kanıtlamış psikologlar size yardımcı olurken, müşteri destek ekibi de sorularınızı yanıtlamaya hazır olacaktır. Siz de güvenilir bir site aracılığıyla online terapi almak istiyorsanız Türkiye’nin en büyük online terapi platformu ile anında uzman psikologlara bağlanabilirsiniz.

  • Etiketler : TİCARET
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER