Günümüzde, kripto paralara yat...
MEBİT

Tasarruflarınızı Ethereum ile Değerlendirme: Herkesin Bilmesi Gereken En Önemli 5 Gerçek

Günümüzde, kripto paralara yatırım yapma fikri dünyanın her yerinden giderek daha fazla insanı kendine çekiyor. Her ne kadar dijital para oranlarında artış olsa da sadece dürüst yatırımcıları çekmiyor. Bu makalede, ETH'nizi veya diğer dijital paralarınızı tehlike oluşturulan en popüler olayları sizinle paylaşacağız.

Abone Ol

2021-07-13 17:15:31 | Son Güncelleme : 2024-04-19 11:11:52

Tasarruflarınızı Ethereum ile Değerlendirme: Herkesin Bilmesi Gereken En Önemli 5 Gerçek

Virüs hırsızları ve kopyalayıp yapıştırmanın riskleri

Başka bir kullanıcıya veya borsaya kripto para göndermek istediğinizde ne yaparsınız? Evet - adresi kopyalayıp cüzdanınızdaki işlem formundaki ilgili yere yapıştırıyorsunuz. CryptoShuffler işte burada devreye giriyor. Bu, panodaki kopyalanan verilerin yerini alan kötü amaçlı bir programdır.

Bir blok zinciri adresini kopyalayıp farklı bir adresi işlem formuna yapıştırırsınız. Bu uzun sayı dizisini kim kontrol edecek? Bu durumda, fonlar saldırganların cüzdanlarının adreslerine gitmiş olacaktır.

Benzer bir virüs yakın zamanda 360 Total Security analistleri tarafından da bulunmuştu. ClipboardWalletHijacker ayrıca panoyu tarar ve kripto para adreslerini değiştirir.

Bir işlem bellek havuzuna girdikten sonra, hiçbir şekilde iptal edilemez veya iade edilemez. Saldırganların güvendiği şey de tam olarak bu.

Kendinizi nasıl korursunuz?

  • Şüpheli yazılımları yüklemeyin;
  • Düzenli olarak antivirüs yazılımınızı güncelleyiniz ve ayrıca bilgisayarınızı ve mobil cihazlarınızı tarayınız;
  • Kripto para göndereceğiniz adresleri dikkatlice kontrol ediniz;
  • QR kodlarını kullanınız.

Tehlikeli Wi-Fi, tüm sırlarınızı bilgisayar korsanlarına erişim verir

Kablosuz güvenlik protokolleri WPA2'nin bazı güvenlik açıkları vardır. Teknik ayrıntılara girmeksizin, iyi eğitimli herhangi bir bilgisayar korsanı Wi-Fi'nizi evde, işte ya da arabada hackleyebilir. Bu, bilgisayar korsanlarına kablosuz ağdan geçen tüm bilgileri tarama ve kripto para cüzdanlarınız ve kripto para borsalarındaki hesaplarınız için giriş bilgileri ve şifreleri erişme imkanı verecektir.

Siber saldırganların dikkatini kişiliğinize ve finansal durumunuza çekmemeyi başardığınız sürece, siber suçluların evinizin Wi-Fi ağını hackleyerek zaman kaybetmesi pek olası olmayacaktır. Kafelerde, havalimanlarında ve diğer yerlerdeki halka açık ağlar ise başka bir sorundur. Burada bilgisayar korsanları kazanç sağlayacak bir şeyler bulacaklardır.

 

Kendinizi nasıl korursunuz?

  • Halka açık bir ağ kullanarak cüzdanlara ve kripto para borsalarına asla giriş yapmayın;
  • Kripto para birikimlerinizden herkese açık bir şekilde bahsetmeyin ve davetsiz misafirlerin dikkatini çekmeyin;
  • Modem için ürün yazılımı güncellemelerini kontrol edin ve bunları yalnızca üreticinin resmi web sitesinden yükleyin.

Sahte borsalar ve cüzdanlar

Coinmarketcap kaynak tabanı, kripto borsalarının listesini içerir ve bu sitenin derecelendirmesinde yer almıştır. Ethereum'u Bitcoin'e dönüştürme (Eth btc çevirici) platformlarının ve kripto para cüzdanlarının sayısını bilmek neredeyse imkansızdır. Yeni hizmetler neredeyse her gün karşımıza çıkıyor, ancak uzun süre kalmıyor.

Birçok site, saf kullanıcılardan olabildiğince fazla coini hızlı bir şekilde alıp ortadan kaybolmak için kasıtlı olarak kurulur ve reklam verir.

Kendinizi nasıl korursunuz?

  • Kaçırılmayacak fırsatlar sunsalar bile az bilinen hizmetleri kullanmayın. Aksine, çok cazip teklifler sizi şüphelendirmelidir.
  • Dokümantasyonu ve hizmet verilerini kontrol edin. Kayıt, kurucular hakkında bilgiler ve bulabileceğiniz diğer herhangi bir bilgi. Örnek verecek olursak, borsanın web sitesi kurucularının adlarını içeriyorsa, sosyal ağlardaki profillerine bakın. Bir şey bulamadınız mı? Bilgiler muhtemelen gerçek değildir ve açıkça böyle bir borsayla çalışmak akıl karı değildir.
  • Minimum tutarda bir deneme işlemiyle yeni bir hizmeti almaya başlayın.
  • Kripto para ana stokunu soğuk cüzdanlarda tutun. Borsaların ve diğer hizmetlerin hesaplarına yalnızca işlemleri tamamlamak için gerekli meblağı aktarın.

Sonuç

Belirtilen para çalma yöntemlerinden herhangi biri, sadece kullanıcı tedbirsizlik, dikkatsizlik ve aşırı saflık gösterirse işe yarayacaktır. Bilinçli bir kripto yatırımcısından kripto para almak çok daha zordur. Bu yüzden asla dikkatinizi dağıtmayın, finansal işlemleri sorumlu bir şekilde yapın. Böylelikle dolandırıcılar ETH'nize ulaşamayacaktır.

 

  • Etiketler : SANAL PARA KRİPTO EKONOMİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER